Noord Brabant / HilvarenbeekHilvarenbeek is een plaats en gemeente in de provincie Noord-Brabant, ten zuid-oosten van Tilburg. De gemeente telt 15.058 inwoners (30 juni 2008, bron: CBS) en heeft een oppervlakte van 97 km² (waarvan 1,49 km² water). Hilvarenbeek ligt op een hoogte van 17 meter. De oudste vermelding van de naam (Hilvaren)beek komt voor in de twaalfde eeuw. In de veertiende eeuw wordt de naam van een heilige Hildevardi hier aan toegevoegd. In de vijftiende eeuw groeit het dorp omdat het langs een handelsroute komt te liggen uit tot welvarende plaats, zoals nog te zien is aan de forse kerktoren. Maar door de Tachtigjarige Oorlog zal het dorp vanaf die tijd tot in de twintigste eeuw vooral een boerendorp zijn. Sinds 1 januari 1997 maakt de gemeente Diessen deel uit van de gemeente Hilvarenbeek. In Hilvarenbeek werd in 1991 als eerste gemeente in Nederland de eikenprocessierups aangetroffen. In de jaren 70 was in Hilvarenbeek de wereldberoemde Relight Studio gevestigd, waar vele bekende bands en artiesten platen opnamen.(bron: wikipedia)

Voor plaatsen nabij Hilvarenbeek ==>
Klik hier


B&B Fleuriste Mieke Coremans
Kapittelstraat   5
5081 CZ   Hilvarenbeek    (Noord Brabant)
Tel: 013-5052470
Email: coremans@kabelfoon.nl

Aantal kamers / bedden: 1 / 2
Prijs pppn (vanaf): € 20.00

50m van het vrijthof, met zijn vele eetgelegenheden en terrasjes is deze fleurige accommodatie gelegen. In een zeer gezellig ingericht huis, met tuin en atelier, zult u genieten van uw ontbijt en goed slapen onder de Bikse toren. U bent van harte welkom in Hilvarenbeek Hartveroverende Heerlyckheit. De vermelde prijs per persoon geldt bij gebruik door twee personenm, bij gebruik door 1 persoon bedraagt de prijs 40 Euro per nacht.

Bijzonderheden: Ligging centrum
 
 
B & B adressen
Noord Brabant

Aarle-Rixtel (1)
Beers (1)
Bergen op Zoom (2)
Bladel (1)
Deurne (2)
Eersel (1)
Gemert (1)
Gemonde (1)
Haps (1)
Heesch (1)
Heeze (1)
Heijningen (1)
Hilvarenbeek (1)
Hooge Zwaluwe (1)
Hoogerheide (2)
Megen (1)
Moerdijk (1)
Someren (2)
Sprang Capelle (1)
Valkenswaard (1)
Veen (1)
Veldhoven (2)
Waalre (2)
Zundert (1)

© mxess ict
Wij kunnen niet instaan voor de juistheid van alle vermelde gegevens en aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor eventueel geleden schade.